subota, 5. svibnja 2018.

Draganić - Garbolino jezero 1/2018


Prvi izlazak ove godine na Garbo Lake pokušavali smo prilagoditi čitavoj ekipi, no ribička knjiga ovog puta spala je na dva slova – Mireka i mene. U subotu, 14. travnja, do vode smo stigli oko 7 sati ujutro, prilikom otvaranja. Popriličan broj ribiča već je bio tamo, tako da smo našu poveću količinu opreme i špeceraja teglili oko pola jezera dok se nismo smjestili.


Kako smo bili vremenski ograničeni za pripreme prije ove ribičije, svi mamci su ovog puta bili dućanski. Odlučili smo uzeti standardno kukuruz i method mix za ribolov feederom te smo odriješili kesu i uzeli 1 kg CC Moore Odyssey XXX boili (smrad). Za dodatne kombinacije, ja sam uzeo jednu flašicu tigera, a Mirek je za rođendan dobio Live System pastu za „podebljavanje“ mamaca.

Moj plan je bio pokušati dobiti amura na tigere, budući da je na FB stranici jezera objavljeno da je u jezero pušteno nekoliko amura od desetak kila. Taj plan se ubrzo izjalovio, jer sam na mamce od dva tigera počeo dobivati šarančiće od oko kile. Tad sam se prebacio na boilu na dubincu, dok sam na feederu imao po dva zrna kukuruza.


Mirek je odmah kenuo s feederom i boilama, no unatoč tome, jutro je krenulo nekako sporo i grizevi su bili rijetki.


Jezero se u prijepodnevu solidno popunilo i ribe su bile okupirane sa svih strana, ali apetita baš i nisu imale. Bilo je povremenih ulova, no nakon podneva nastupio je smiraj na čitavom jezeru, a mi smo se pitali je li to bilo sve za taj dan?


Uz cugu i zezanciju prolazilo nam je popodne i taman kad sam se htio pojadati da niš' ne grize, dogodio se trzaj na dubincu i od tada je krenula parada.


Narednih sat vremena ni Mirek ni ja si nismo stigli sjesti, dok su se grizovi redali i njemu i meni. U konačnici se u tom periodu od oko 17h do 18h odigralo najviše akcije u danu, s najvećim ribama u danu. Ipak su im najslađe bile boile, iako ih je trebalo poticati povremenim kobranjem.


Sve u svemu, nalovili smo se lijepih riba i već planiramo kuda i kako dalje s nastavkom ove sezone.
Bistro!
Daniel

Nema komentara:

Objavi komentar